Fontana i kompozicija od bakra - dekor koji uništava mikrobe u prostoru

 Bakar - metal sa čarobnim svojstvima

Bakar je materijal koji čovek koristi već 3.000 godina. Stari Grci su bakar koristili i u medicinske svrhe kao i prilikom kuvanja jela.

Joni u legurama bakra su antivirusni i antibakterijski, mogu da unište više od 90% bakterija u prostoru u roku od dva sata u zavisnosti od veličine površine. Bakar je sa ovim svojstvom efikasniji i od srebra i potrebna mu je vlaga, tj. voda, da bi se aktivirala i uvećala antimikrobna svojstva.

Fontana koja na sebi ima bakarne delove koji su delimično ili potpuno pokriveni vodom veoma su efikasno sredstvo protiv virusa i bakterija u prostoru.

Pored dekorativne uloge ovakvi modeli fontana imaju višestruko bitnu ulogu u prostoru gde se nalaze. Izradili smo prve modele fontana sa elementima bakra u obliku cveta kao i velike vodene zidove velikih bakarnih površina.

 

Pored velikih bakarnih vodenih zidova u našem ateljeu izrađujemo i minijaturne sobne stone fontane sa elementima od bakra. Fontane sa cvetom od bakra su veoma tražene u ovom periodu upravo zbog navedenih blagotvornih svojstava.  


Po vašem zahtevu možemo izraditi novo idejno rešenje za fontanu koju bi izradili u roku od 15 do 30 dana u zavisnosti od kompleksnosti izrade.

Svakako posetite naše jedinstvene kataloge fontana na našem sajtu na adresi www.fontana.in.rs






Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta