Održavanje sobnih fontana

 Kupili ste sobnu fontanu i hoćete da Vam ona što duže traje ali i da ne promeni svoj izgled, najpre na površini koja je izložena vodi. Mi smo za kupce naših fontana napisali uputstvo za održavanje gde smo uglavnom naveli sve bitne činjenice koje su potrebne da bi održavanje bilo jednostavno i da fontana što duže lepo izgleda.


Preporuka je da se za rad fontane koristi destilovana voda, najpre da se izbegne pojava kamenca ali i algi. Međutim, u prostoru gde se fontana nalazi svakako, manje više, postoji i prašina kao neizostavni deo prostora za stanovanje ili rad. Čestice prašine u dodiru sa vodom ipak vremenom stvaraju alge u obliku sluzi što menja izgled površine fontane i nakon izvesnog vremena usporavaju i rad pumpe fontane. Naša je preporuka da pored destilovane vode ipak koristite i algicid, na primer koji se koristi za akvarijume. Zašto baš taj model? Radi se o algicidu koji je bez mirisa i boje i u čijem prisustvu i ribe mogu da žive. To znači da ako Vaš kućni ljubimac, na primer mačka, popije vode iz Vaše fontane neće se desiti ništa. Korišćenje algicida je po uputstvu na deklaraciji proizvoda. Na ovaj način Vi vašoj fontani zaista produžujete radni vek i po pitanju izgleda.

Naš atelje je uvek na raspolaganju da na Vašoj fontani izvršimo i određene zahvate da vratimo stari sjaj i boju ukoliko je već došlo do određenih površinskih oštećenja usled uticaja kamenca i alge. Takvi zahvati traju do tri radna dana i fontana će brzo ponovo biti u Vašem prostoru.

Mi smo Vam na raspolaganju za sva pitanja koja imate i tiču se održavanja fontane, naravno i ne samo onih modela koji su kupljeni kod nas. Možete nam se obratiti na mail office@fontana.in.rs gde su poželjne i fotografije (manje rezolucije) gde možemo videti o kakvom se problemu radi.

Želimo Vam da u ovim hladnim danima kada smo sve češće u zatvorenom prostoru fontana besprekorno funkcioniše i mi smo tu da u tome pomognemo.


Srdačni pozdrav,

Autor fontana - Zlatko Jorgić



Коментари

  1. Hvala na ovom uputstvu. Retko je naći na internetu bilo koju vrstu pomoći koja do kraja objašnjava sva pitanje. Mogli bi napisati i tekst o održavanju fontana za dvorište.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Poštovani, hvala Vam na komentaru. Uskoro ćemo objaviti i uputstvo za održavanje fontana za dvorište gde ćemo poseban akcenat dati na prepoznavanje fontana kod kojih je održavanje jednostavno. Postoje modeli fontana koje su tako izrađene da održavanje moraju obaviti stručna lica što nije mali problem za vlasnika fontane.

      Избриши
  2. Meni fontanica nece da radi,ta Ali ima veze sto je ostala voda

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta