Bakar na fontani i uticaj na mikroklimu prostora

Fontana Neptun - bakar, kamen i voda

Bakar - neprijatelj bakterija




Skulpturne fontane izrađene u radionici Bistrica autora Zlatka Jorgića odlikuju se izraženim skladom materijala koji uvek ima višestruku ulogu i vrednost. Fontana Neptun je skulpturna fontana za enterijer izrađena od kvarcnog kamena i bakarne ploče. Bakar je odabran iz više razloga i nije samo estetika i ukras u pitanju. Bakar spada u metale koji imaju lekovita svojstva i ja ću se samo zadržati u delu gde on na mikroklimu deluje u dodiru sa vodom. Svojstvo bakra je da u dodiru sa njim uništava niže organizme iz atmosfere, kao što su bakterije, gljivice i alge. Zašto je ovo bitno? Voda koja kruži na fontani u prostoru stvara i efekat jonizacije vazduha gde se za negativne jone veže sva nečistoća u njenoj okolini. Tokom vode preko bakarne površine dolazi do uništavanja nabrojanih mikroorganizama.
Na našem sajtu www.fontana.in.rs na mnogo mesta je navedeno da fontane nisu samo ukras prostora već nešto mnogo više. Uvek naglašavamo da kod odabira fontana uvek imate na umu bitnost materijala od kojih je fontana izrađena. Naše kompozicije fontana su uvek "priroda u malom" sa svim svojim elementima.
Zima se bliži kraju i počinje razmišljanje o uređenju dvorišta i terasa. U našem katalogu fontana možete videti i modele fontane koji su po kompoziciji specifični što Vama može biti od presudnog značaja za kupovinu. Izrađujemo modele fontana za dvorište koji se završetkom lepih dana mogu premestiti u Vaš dnevni boravak. Karakteristika ovih fontana je da nisu velike težine ( do 40 kg.) i da oko sebe ne prskaju kapi vode.

Fontana Neptun je visoka 72 cm i osnove 40x40 cm. Cena fontane je 32.000,00 dinara i može se naručiti pozivom na broj telefona autora 065 5496388, ili na e-mail office@fontana.in.rs.




 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta