Deset pravila za kupovinu fontane ili kako prepoznatu pravu

Deset pravila za kupovinu fontane ili kako prepoznati pravu

U toku višegodišnjeg rada na izradi fontana susretao sam se sa različitim zahtevima i pitanjima kupaca koji su hteli da za njih izradim fontanu. Fontana je veoma specifičan ukras i ja bih na početku modele fontana podelio u dve grupe, izrađene u fabrici (serijska proizvodnja) i modele izrađene u radionici (ručni rad).

Bilo bi pretenciozno da favorizujem jednu ili drugu grupu modela jer će to Vi Vašim izborom u kupovini da učinite. Pokušao sam popisivanjem po meni deset najbitnijih pravila kod kupovine fontane na koje bi trebali da obratite pažnju Vama olakšam izbor, ne samo po pitanju izgleda već i po drugim karakteristikama koje su bitne za njenu funkcionalnost i održavanje.


https://www.youtube.com/watch?v=sf80K6ZYHd0
Fontana Ares
Jedna od bitnih karakteristika fontana je da imaju veliku površinu preko koje otiče voda i tipičan primer je fontana za stambeni ili poslovni prostor sa nazivom Ares izrađena u feng shui stilu.
Fontana je izrađena od mermernih ploča ukupne površine oko 1,2 m2 preko kojih se sliva voda i pada u posudu površine 0,3 m2. Površina fontane pod vodom je veoma bitna u zimskim periodu kada je prostor u kojem stanujemo ili radimo suv zbog načina zagrevanja. Ovakav loš kvalitet vazduha pospešuje smanjenje imuniteta i podložnost raznim virusima i alergijama. Osim efekta vlaženja vazduha voda koja se sliva preko ploča ove fontane stvara i efekat jonizacije vazduha što ukupno povećava kvalitet  prostora u kojem se nalazi.

Na mojem sajtu o fontanama osim deset najbitnijih pravila  možete pročitati i dodatnim blagotvornim efektima fontane u zatvorenom prostoru.

Malo podsećanje da je u toku novogodišnja promotivna prodaja fontana izrađene u mojoj radionici i sve pojedinosti o povoljnostima kupovine možete videti na sajtu www.fontana.in.rs .

Autor fontana - Zlatko Jorgić


Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta