Vlaženje i jonizacija vazduha sobnom fontanom



Poštovani,


počinju hladni dani koji se smenjuju sa nekoliko toplih što pogoduje širenju virusa i respiratornih bolesti. Mi smo sve više okrenuti boravku u zatvorenom prostoru i sve manje vremena provodimo u prirodi.  Organizacija života i vremena sve češće kao rezultat ima smanjenje kvaliteta istog i mi moramo da reagujemo na vreme da bi preventivno sprečili neke negativne procese oko nas i u nama.






Zatvoren prostor u kojem živimo i radimo zna da bude problematičan po mnogo čemu, ali ja ću se zadržati na kvalitet vazduha i kako možemo da utičemo na njega.
Fontana Ksenija
Vazduh u zimskom periodu najčešće bude suv zbog najčešće vrste grejanja (daljinsko, na zemni gas...) i postaje problematičan za funkcionisanje naših respiratornih organa. Postajemo neotporni na alergije i prehlade što komplikuje život i rad, i pored zdravstvenih problema svakako stvara i finansijske. Pored preko potrebnog vlaženja vazduha zatvorenom prostoru su potrebni negativni joni da bi vršili jonizaciju vazduha.
Negativne jone generiše voda koja je u pokretu. Ako se prisetite osećaja kada šetate pored vodopada ili posle oluje setiće te se prijatnog i svežeg vazduha oko vas koji vam jako prija i utiče na raspoloženje. Negativni joni u vazduhu su bitni jer za sebe vežu viruse koji se nalaze u tom istom vazduhu i pod težinom padaju na pod.




Kako onda sebi u zatvorenom prostoru, stambenom ili poslovnom stvoriti uslove sličnim onim u prirodi?
Ja predlažem jednostavan način, a to je postavljanje jedne sobne fontane, adekvatnog oblika i veličine koja će biti pored ukrasa i vaš generator vlaženja vazduha i negativnih jona. Sve moje sobne fontane su konstruisane tako da imaju jasno izražen tok vode i površinu kojaje bitna za već nabrajane efekte. Fonatan Ksenija, izrađena od kvarcnog kamena i grnčarije je dobar primer jedne ovakve fontane. Voda izvire na vrhu fontane iz kamena oblutka i sliva se preko posuda do rezervoara fontane.  Potrebno je naglasiti iako se radi o značajnoj količini vode fontana je tako konstruisana da se oko nje ne pojavljuju kapi vode zbog prskanja na šta posebno trebate obratiti pažnju kod kupovina sobnih fontana.
Na kraju, ne zaboravimo da svaka fontana predstavlja i veliki anti-stres generator, veoma potreban u današnjem ritmu života. Prvi znak da ste pod stresom je da će vam se odmah prispavati ako boravite pored ovakve fontane.
Na našem sajtu www.fontana.in.rs možete videti veliki broj fontana i među kojima možete prepoznati baš vašu, da podsetim, fontana neće biti samo ukras prostora već mnogo više.




Srdačno vaš - Zlatko Jorgić, autor fontana



Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta