Kako odabrati sobnu fontanu a ne uništiti nameštaj ili parket?

Pre nekoliko dana imao sam poziv telefonom na temu izrade jedne sobne fontane srednje veličine. To znači da bude visoka oko 50 cm i da se može postaviti u dnevnom boravku ili terasi, i kada budu lepši dani da može da ukrasi i dvorište. Posebno pitanje je bilo da li fonatana koju treba da izradim prska kapi vode oko nje. Iskustvo gospođe sa već kupljenom fontanom iz jedne daleke egzotične zemlje je bilo vrlo loše. Prilikom rada fontane svuda oko nje se brzo stvarala bara vode i do kraja dana posudu je trebalo redovno dopuniti novom vodom.
Moj odgovor je bio da se svakako može izraditi fontana bilo koje veličine, čak i sa blagim žuborom vode koja ni jednu kap vode neće izbaciti van fontane. Sve moje sobne fontane su tako konstruisane da kao što sam naveo, nema nekontrolisanog prskanja vode, ali postoji još jedan detalj a to je da li se ispod posude stvara kondezacija koja može uništiti kvalitetan nameštaj ukoliko se postavi na drvenu lakiranu komodu ili parket, na primer?
Fontane koje ja izrađujem potpuno su obezbeđene od svih negativnih pojava na telu fontane jer se isključivo koriste materijali koji nimalo ne upijaju vodu i takvog su sastava da dovoljno izoluju "hladnoću" vode da ne bi dolazilo do kondezacije.
Fontane koje u svom sastavu imaju keramičke (grnčarske) posude ukoliko one upijaju vodu vrlo brzo budu prekrivene šalitrom što najčešće smeta. Moje posude su "imune" na ove negativne efekte.
U mojoj radionici za izradu fontana Bistrica nedavno je izrađen nov model sobne feng shui fontane pod nazivom Atika. Radi se o Feng Shui fontani koja je izrađena od kvarcnog kamena, keramičkih posuda i ukrašena je prirodnim sukulentnim biljkama koja je upravo fontana za zatvoreni prostor i koja ima izražen žubor vode, kome to odgovara, i gde ni jedna kap ne pada oko nje. Tipičan primer kako se pravilnim konstrisanjem, upotrebom kvalitetnih elemanata, odabirom adekvatne pumpe sa protokom vode može izraditi skladna kompozicija.







Na internet sajtu www.fontana.in.rs možete uvek videti još novih modela fontana za Vaše dvorište, stambeni ili poslovni prostor. Jedinstven katalog fontana sa cenovnikom u kojem su predstavljeni i rokovi za izradu fontana.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta