Dečja fontana - poklon za igru i razvijanje kreativnosti kod dece

Dečja fontana - bajka

Fontana "Bajka" ukras za dečju sobu i nešto mnogo više

Danas govoriti o poklonima za decu nije nimalo lako jer je tržište prekriveno mnogim igračkama i predmetima koji na izgled liče na igračke, ali na kraju nemaju pravi edukativni i vaspitni karakter i često su sumnjivog porekla što se strukture materijala tiče. Na sreću sve je više entuzijasta, majstora i umetnika koji danas deci  i roditeljima sve češće nude igračke od prirodnih materijala, najčešće drveta.
Ja sam nedavno došao na ideju da započnem izradu novih modela fontana koje će biti namenjene pre svega deci, u nadi da će roditelji, bake i deke u njima prepoznati pravi poklon koji će ne samo da bude ukras već da će imati i vaspitni i edukativni karakter.
Prva ovakva fontana za decu ima radni naziv "Bajka". Izrađena je od kvarcnog kamena i krečnjaka, ukrašavaju je pririodne biljke koje Vi možete menjati kada poželite. Na platformi fontane napravljen je reljef koji po sredini ima izvor vode i potok sa rečnim oblucima. Potok teče i lagano žubori između dve kuće, veće i manje koje u mraku svetle jer su u nihovoj unutrašnjosti ugrađene led diode. Na fontani postoji kameni most koji daje poseban pečat ovoj skulpturi. Sada dolazimo do bitnih detalja, a to su ovde figure dva konja, crnog i belog. Ovo je deo kada deci pustamo na volju da ona ovu fontanu dopunjuju po želji adekvatnim figurama koje imaju. Tada nastaje prava priča i možda pisanje neke nove bajke.
 

 

Jedna bajka - jedna fontana

Moja ideja je da ljubitelji fontana i prirode svoju decu i na ovakav način približavaju prirodi i svim njenim darovima i lepoti. Svaka bajka može imati svoju fontanu. Crvenkapa šetajući kroz šumu do svoje bake takođe prolazi pored potoka, Snežana sa sedam patuljaka obožava šetnju u šumici pored potoka... Neka mašta Vaše dece bude izvor kreativnosti za izradu novih modela fontana koje će krasiti njihove sobe.
 

Uticaj fontane na prostor dečje sobe

Fontana osim što je ukras u dečjoj sobi i što može služiti da se na njoj postavljanjem novih i novih figura stvara jedna nova priča ima i svoj funkcionalni značaj kada je u pitanju zdravlje svih koji borave u prostoriji u kojoj se nalazi fontana. Voda koja kruži na fontani vlaži vazduh i pomaže respiratornim organima da funkcionišu normalno, voda u svom toku vrši jonizaciju vazduha gde pozitivni joni za sebe vežu negativne čestice iz vazduha i prašinu tako da sprečavaju i ublažuju simptome alergija, žubor vode smiruje i pomaže da Vaše dete kvalitetnije odmori u svojoj sobi.
 

Predložite Vašu bajku

Dragi očevi, majke, deke i bake, osmislite sa Vašim sinovima i ćerkicama, unucima i unukama fontanu za Vas i ja ću je za nekoliko dana izraditi. Iznenadite vaše najmilije poklonom koji ne može da se kupi u prodavnici, koji nije pravljen od plastike sumnjivog porekla i koji je rađen srcem.
 

Kako naručiti i kupiti fontanu

Kao i sve druge moje fontane i ovu dečju fontanu možete pogledati i naručiti iz naše online internet prodavnice na adresi http://fontana.in.rs/online-prodavnica/ 

Film o fontani "Bajka"

Prva dečja fontana "Bajka" ima i svoj kratak film i ja Vas pozivam da ga pogledate.
 
 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta