Šetnja prirodom - put do unikatne fontane

Jesenji dani nam ove godine pružaju pravo zadovoljstvo temperaturama karakterističnim za Miholjsko leto i teraju nas iz domova na šetnje prirodom - naravno, ko može, kome to nije teško i ko shvata bitnost ovih aktivnosti. Predlažemo da odaberete krajeve gde je priroda netaknuta mada je to danas teško naći. Ali ipak postoji, verujte, nekada je to veoma blizu vas ali kada je lepota prirode u pitanju i daljina nije problem. Za nas koji izrađujemo fontane od prirodnih materijala, gde je kamen jedan od najvažnijih elemenata, šetnja prirodom je višestruko korisna.
Na mojoj internet prezentaciji postoji link o samostalnoj izradi skulpturnih dvorišnih i sobnih fontana
http://www.fontana.in.rs/samostalna-izrada-fontana/ i predlažemo da vašu šetnju prirodom svakako iskoristite i za prikupljanje lepog i čistog kamena. Predlažemo da ponesete sa sobom mali ranac koji ćete šetajući puniti kamenjem. Višestruko korisno, prikupićete lepe eksponate za vašu fontanu, imate dodatni teret kod hodanja gde povećavate vašu fizičku spremnost ali nemojte preterati kao što se meni često dešavalo. Privuče me nekada veći broj kamenja nego što bih mogao da ponesem i tada se u problemu. Da li odbaciti neko kamenje koje je ipak prelepo ili pod većim teretom preneti sve do vašeg krajnjeg odredišta. Važno je ipak uživati u ovakvim šetnjama.


Dvorišna fontana Loara
Postoji jedno prelepo mesto u centralnoj Srbiji, na 28 kilometara zapadno od Kragujevca koje se zove Borački Krš. Na linku http://www.ajmonegde.com/Boracki-krs-Borac-Knic-Gruza.html možete pročitati više o ovom mestu.
Ja često posećujem ovaj predivan predeo i uvek sa sobom ponesem po nekoliko komada prelepog šupljikastog ali kompaktnog kamenja od kojih je i nastalo nekoliko skulpturnih fontana među kojima bih istakao dvorišnu fontanu Loara. Voda izvire iz kamena i sliva se niz tri keramičke male posude stepenasto do velike posude koja je i rezervoar vode.
Sa prirodnim kamenom koji ćete pronaći u prirodi i vašom maštom i inspiracijom možete iznenaditi i sebe kakve sve fontane možete izraditi. I ne zaboravite, javite se meni ako nešto zapne, telefon 065 549 6388 i e-mail office@fontana.in.rs

Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta