Kako prepoznati fontanu za Vaš prostor

Trenutak kada odlučite da je Vašem stambenom ili poslovnom prostoru možda potrebna fontana, ne samo kao ukras, već i kao veoma funkcionalan predmet, trebao bi biti početak aktivnosti u odabiru fontane uvažavajući sve njene karakteristike. 
Izgled fontane je primaran u odabiru modela ali ne sme ostati i jedini. U ovom kratkom tekstu ću nabrojati bitne elemente na koje morate obratiti pažnju kod kupovine fontane za Vaš stan, kuću ili poslovni prostor.
  • Dimenzije i težina fontane. U zavisnosti od mesta gde će fontana biti postavljena, na komodi, postolju ili podu odaberite dimenzije i težinu fontane. Na primer, ako je komoda mesto gde će fontana da bude postavljena ona ne sme da prelazi preko njenih ivica i ne sme biti preteška da ne bi došlo da savijanja  ploče komode.
  • Boja i elementi fontane. Ambijent u kojem živite i radite uređen je po Vašem izboru i stilu. Model fontane ne bi smeo da odudara od stila ambijenta, to se odnosi i na boje same fontane, iako boje na njoj imaju uvek svoju simboliku. Stan koji je uređen u modernističkom stilu svakako ne bi trebao imati fontanu u etno izgledu osim ako Vi na tome ne insistirate.
  • Feng Shui fontane u Vašem prostoru. Naručivanje feng shui fontane uvek podrazumeva i konsultacije o njenom obliku i posebno mestu gde će biti postavljena.
  • Efekti fontane u prostoru. Konstrukcija fontane svojim elementima mora da predstavlja generator vlaženja i jonizacije vazduha posebno u zatvorenom prostoru što blagotvorno deluje na organizam.
  • Fontana i neželjeni efekti. Da li znate da loše projektovana fontana može da vam uništi skupocen nameštaj ili pod? Šteta se može desiti na najmanje dva načina. Najpre prskanjem vode dok teče i kruži po fontani gde kapi vode mogu napraviti i najmanju štetu u obliku fleka na nameštaju i podu. Postoje načini i mesta da se ovaj problem prevaziđe ali o tome drugom prilikom. Drugi način je ako posuda u kojoj se nalazi voda kondezuje što znači da je lošeg kvaliteta, tada zbog nje na nameštaju ili podu mogu ostati veliki svetli pečati.
  • Fontana Korana - model za stambeni ili poslovni prostor
    Održavanje i restauracija fontane. Fontana koju kupujete mora imati jednostavan način za održavanje, pre svega mislim na čišćenje, ali i na eventualnu zamenu osvetljenja na njoj (led moduli) i pumpe fontane. Fontane izrađene u ateljeu Bistrica koje ja izrađujem su tako konstruisane da kada za to dođe vreme možete jednostavno i sami da zamenite pumpu ili osvetljenje uz eventualne konsultacije sa mnom. Upotrebom demineralizovane vode smanjujete mogućnost većeg prljanja fontane usled pojave kamenca ili alge.
Na sajtu www.fontana.in.rs uvek možete videti ponudu naših fontana za stambeni ili poslovni prostor na stranici  promotivna prodaja koje možete naručiti odmah uz dostavu u roku od 24 sata. U našem katalogu nalazi se još veliki broj modela koje možete naručiti i koji će biti izrađeni u navedenom roku. Naravno, uvek sa nama možete dogovoriti izradu potpuno novog unikatnog modela fontane adekvatnu vaem prostoru i afinitetu.

Autor fontana - Zlatko Jorgić, dipl. ing


Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta