Fontana i voda u Vašem enterijeru


Šema značaja fontane u prostoru

Poštovani posetioci bloga o fontanama,
 
za Vas sam izradio šemu značaja fontane za Vaš prostor gde su navedeni najznačajniji efekti vode koja se kreće u Vašem prostoru. Vi ste po Vašem afinitetu ili predlogu savetnika za enterijer odabrali sobnu fontanu, odredili ste njeno mesto i osim estetskog efekta očekujete propratne efekte koji su veoma bitni za Vas i Vaš prostor. Stres je danas postao svakodnevnica i sve više uzima danak posebno kada je u pitanju ukupno zdravlje ljudi. Žubor vode, koji po Vašoj želji može biti jači ili diskretniji, zvukom utiče na Vaša čula tako što Vas opušta, odmara i kao krajnji efekat, ako ste pod jakim stresom, pored fontane i njenog žubora možete i zaspati! Kod odabira fontane i jačine žubora vode preporučujemo i konsultaciju sa mnom jer je to veoma bitna karakteristika fontane i zavisi od više faktora oblika fontane.
U vodu fontane uvek po Vašoj želji možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja i dobićete efekat aromaterapije što pored osveženja vazduha doprinosi i ublažavanju tegoba kod nekih bolesti.
Voda celim svojim tokom kod fontane u dodiru sa vazduhom pruža i efekat vlaženja vazduha što je veoma bitno u hladnim zimskim danima kada prostorije zagrevamo i dolazi do pojačanog sušenja vazduha. Uočićete da voda iz fontane intezivnije isparava zimi nego leti upravo zbog suvog vazduha u prostoriji. Značaj vlaženja vazduha veoma je bitan zbog našeg aspirativnog trakta. Na kraju, jedna od najbitnijih karakteristika fontana u prostoru je jonizacija vazduha. Voda u svom kruženju u prostoru stvara negativne čestice jona koje za sebe vezuju svu prljavštinu u vazduhu, pozitivne i neutralne jone i tako stvaraju zdravije okruženje za Vaš organizam.
Naizgled, fontana je samo još jedan ukrasni predmet u Vašem stanu ili kancelariji, međutim, radi se o vrlo funkcionalnom delu Vašeg prostora.
Preporučujem da pogledate katalog mojih fontana i prepoznate fontanu za Vaš stambeni ili poslovni prostor, ako želite da fontanu naručite odmah, dostupne su Vam fontane iz moje prodavnice. Za vas uvek imamo primerke fontana koje se mogu naručiti po akcijskim cenama u našoj promotivnoj prodaji.

Srdačno Vaš autor fontana Zlatko Jorgić


 


Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta