Priprema dvorišne fontane za zimske dane

        Fontanu u vašem dvorištu koja je ovog leta krasila ambijent i vama stvarala ugodne trenutke odmora i uživanje zaslužila je da se zaštiti i pripremi za sledeće leto. Na dvorišnu fontanu trebate gledati kao na člana vašeg domaćinstva – i ona traži negu da bi dugo trajala. Ovo je priča o tome kako je spremiti da prezimi, i pred proleće ćemo objaviti i nastavak kako je pripremiti da u novoj sezoni zasija novim sjajem.
Ne treba nam puno truda da dvorišnu fontanu pripremimo za zimovanje. Neću pisati o održavanju veštačkih potoka i jezera već o skulpturnim fontanama različitog sastava materijala.
·         Najpre je potrebno pripremiti posudu u koju sipate toplu vodu i nju dodate ekološki proizvod za pranje http://www.mopex.rs/media/blfa_files/natures_way_manual.pdf po specifikaciji proizvoda. U toku čišćenja fontane pridržavati se uputstva za korišćenje ovog proizvoda. Četkom ili krpom sa fontane skinite svu nastalu nečistoću, ne retko ćete morati očistiti i izmet ptica kojim je fontana omiljeno mesto da slete zbog vode koja i njih osvežava u vrelim letnjim danima.
·         Ukoliko fontana ima keramičke posude potrebno ih je pažljivo isprazniti i na isti način i istim sredstvom iste očistiti od kamenca i eventualne prljavštine. U posudama ne bi smelo da ostane vode zbog mrazeva jer tada zbog širenja leda može doći do pucanja posude.
·         Pumpu za fontanu očistiti istim sredstvom, iz nje istresite svu vodu do poslednje kapi i predlažemo da je umotate u plastičnu kesu da ne bi voda nekako doprla do nje u toku zime što bi dovelo do njenog pucanja i totalnog kvara.
·         Pokrivanje fontane preporučujemo da uradite kvalitetnom ciradom od mekšeg materijala koju ćete uvezati kanapom. U toku zime, kada su lepši dani možete otkriti fontanu da i ona malo „prodiše“ svež vazduh.
Eto, ništa posebno, malo truda i posla, i vi možete zaista produžiti radni vek vašoj fontani. Ovo je bilo samo njeno zbrinjavanje da spremna, zajedno sa nama pregrmi zimu. Pred početak proleća Vaša dvorišna fontana će ponovo biti predmet vašeg rada  da bi ponovo bila „kao nova“. Sve što sam propustio ili nisam dovoljno dobro objasnio molim vas zatražite da to uradim. Napišite e-mail na moju adresu office@dvorista.rs ili pozovite na moj broj telefona 065 549 6388.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Izbor najlepših fontana izrađenih u 2016 godini

Fontane za dvorište i održavanje za lep izgled i dug vek

Izrada fontana za dvorište po meri Vašeg budžeta